December 10, 2012

Foggy. Very foggy morning. And my head is as hazy as the outside.

I'm supposed to finish my drawings for Knit Marché, but my right brain is still asleep. Instead, I decide to do some web stuff - and here I am, writing this now, nibbling on "the Pigeon Cookie" which mom has sent me. Sounds rather gross if you live in New York, but the real name is hato sablé and is a famous souvenir from Kamakura near Tokyo (don't ask me why a French cookie can be the souvenir of a region in Japan, and Kamakura is a lot cleaner city than NYC) , and is a butter cookie shaped like a pigeon.



I always eat this from its tail. As a kid, I always thought eating it from the head is too cruel - but as a grown up, I know it'd be kinder for the bird to be off with his head first so he doesn't have to suffer a slow, painful death --- it's just a cookie, duh!

As you can tell, I'm not awake yet.


At least I sharpened all my pencils.
- - -


霧。霧です。外同様、私の頭の中も朝からもやーっとしております。

本当はニットマルシェのイラストを仕上げなければなんですが、鉛筆を削っただけで終わってしまいました。まだ〆切まで日数があるせいか、身が入りません。〆切があるおかげでいつも仕事ができているのね。〆切ってありがたい。

とがった鉛筆が並んでいるのを眺めるのは、気持のいいものです。

どちらにしろ、私の右脳は午前はまだ起きていないから、パソコンでネット作業に切りかえ。パチン。今朝、母から届いた小包に入っていた鳩サブレーをかじりながら、これを書いております。

子供の頃、鳩サブレーはいつもしっぽから食べていました。いきなり頭からかじるのは何だかかわいそうで。かわいい鳩の顔を最後までとっておきたかったってのもある。でも、大人になってよく考えたら、頭からボリッといってやった方が、しっぽからじわじわ食べられるより苦しみは少ないよね・・・って、あのーただのサブレーなんですけど。小麦粉で出来た。

もし鳩サブレーが鎌倉じゃなくてNY土産だったら、ちょっと食べたくないなー


1 comment:

  1. お、同じ、しっぽ派。最近はまっぷたつ派。

    ReplyDelete

Popular Posts